Koruzni kruh iz bele koruze (brez jajc, s svinjsko mastjo)

Znam svetuje

Iščete preprost recept za domač koruzni kruh brez jajc, ki je hrustljav zunaj in mehak znotraj? Ta tradicionalni koruzni kruh iz bele koruze s svinjsko mastjo je popolna izbira za vse, ki imate radi pristne, domače okuse. Brez zapletenih sestavin, pripravljen v eni skledi in pečen v manj kot eni uri – idealen kot priloga k enolončnicam, zelju ali za zajtrk z maslom. Preverjen recept, ki vedno uspe!

Sestavine za domač koruzni kruh

  • 2 skodelici belega koruznega zdroba (koruzne moke)
  • 1 skodelica pšenične moke (po izbiri – mehka ali ostra)
  • 1 pecilni prašek (ali 1 žlička sode bikarbone)
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička sladkorja (po želji)
  • 2 skodelici kislega mleka ali jogurta
  • 4–5 žlic stopljene svinjske masti
  • malo vode po potrebi (če je masa pregosta)

Postopek

1Pečico segrejte na 200 °C.

2V večji posodi zmešajte vse suhe sestavine: koruzni zdrob, pšenično moko, sol, sladkor in pecilni prašek.

3Dodajte kislo mleko in stopljeno svinjsko mast ter dobro premešajte.

4Če je masa pregosta, dodajte malo vode – zmes mora biti gosta, a še vedno tekoča, da jo boste lahko enakomerno vlili v pekač.

5Zmes vlijte v namaščen pekač (najbolje s svinjsko mastjo).

6Pecite 30–40 minut, dokler ne dobi kruh lepe zlate in hrustljave skorjice.

7Kruh pustite počivati vsaj 10 minut, nato ga narežite in postrezite.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite