Koruzni kruh iz bele koruze (brez jajc, s svinjsko mastjo)

Znam svetuje

Iščete preprost recept za domač koruzni kruh brez jajc, ki je hrustljav zunaj in mehak znotraj? Ta tradicionalni koruzni kruh iz bele koruze s svinjsko mastjo je popolna izbira za vse, ki imate radi pristne, domače okuse. Brez zapletenih sestavin, pripravljen v eni skledi in pečen v manj kot eni uri – idealen kot priloga k enolončnicam, zelju ali za zajtrk z maslom. Preverjen recept, ki vedno uspe!

Sestavine za domač koruzni kruh

  • 2 skodelici belega koruznega zdroba (koruzne moke)
  • 1 skodelica pšenične moke (po izbiri – mehka ali ostra)
  • 1 pecilni prašek (ali 1 žlička sode bikarbone)
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička sladkorja (po želji)
  • 2 skodelici kislega mleka ali jogurta
  • 4–5 žlic stopljene svinjske masti
  • malo vode po potrebi (če je masa pregosta)

Postopek

1Pečico segrejte na 200 °C.

2V večji posodi zmešajte vse suhe sestavine: koruzni zdrob, pšenično moko, sol, sladkor in pecilni prašek.

3Dodajte kislo mleko in stopljeno svinjsko mast ter dobro premešajte.

4Če je masa pregosta, dodajte malo vode – zmes mora biti gosta, a še vedno tekoča, da jo boste lahko enakomerno vlili v pekač.

5Zmes vlijte v namaščen pekač (najbolje s svinjsko mastjo).

6Pecite 30–40 minut, dokler ne dobi kruh lepe zlate in hrustljave skorjice.

7Kruh pustite počivati vsaj 10 minut, nato ga narežite in postrezite.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite