Grah v smetanovi omaki

Morda vas zanima

- Oglas -

Omaka, ki poveže meso in testenine. Grah v smetanovi omaki odlično paše k piščančjim zrezkom.

Za to enostavno omako potrebujemo

  • 250 g graha (svežega ali iz konzerve)
  • 1/2 jušne kocke
  • 1 žlico sladkorja
  • 1 žlico kopra
  • 1/2 žlice gorčice
  • 150 ml kisle smetane

Postopek

1V posodo damo grah, jušno kocko in prilijemo 1dl vode. Če imamo svež grah, ga dušimo toliko časa, da se zmehča, po potrebi dodamo malo vode. Če imamo grah iz konzerve, vse skupaj zavremo, dodamo sladkor, koper in gorčico.

2Omaka naj vre 5 min, zatem jo odstavimo. Ko jo odstavimo, dodamo kislo smetano in mešamo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi