Bananin kruh brez sladkorja je nekoliko bolj zdrava različica bananinega kruha, saj ne vsebuje dodatnega sladkorja.
Sestavine za bananin kruh brez sladkorja
- 4 zrele banane
- 2 jajci
- 90 g jogurta
- 190 g polnozrnate moke
- 1 pecilni prašek
- ščepec soli
- cimet
Postopek
1Tri banane olupimo in jih z vilicami zmečkamo. Jajca z metlico nekoliko stepemo, dodamo jogurt in zmečkane banane ter premešamo. V zmes med nenehnim mešanjem počasi dodajamo moko, ki smo ji vmešali pecilni prašek, cimet in sol.
2Vse sestavine dobro premešamo, da nastane homogena zmes. Pekač za peko kruha dobro namažemo z maslom in vanj prelijemo zmes. Eno banano olupimo, jo po dolgem prerežemo in obe polovici postavimo na testo.
3Pečico segrejemo na 180°C in pečemo 50 do 60 minut. Preden ga vzamemo iz pečice, naredimo test z zobotrebcem.
Nasvet
4Uporabimo zelo zrele banane, saj bolj kot bodo zrele, bolj bo naš kruh sladek. Če pa smo res sladkosnedi, lahko v testo vmešamo žlico ali dve medu.
3 banane ali 4 banane? V receptu sta oba podatka. LP
Tri banane zmečkamo z vilico, eno pa prerežemo na pol … 3 + 1 = 4