Pasulj

Znam svetuje

Pasulj je zelo priljubljena in zdrava jed na žlico. Tako kot za vse jedi na žlico tudi za pasulj velja, da večjo količino kot bomo kuhali, boljši bo.

Kuhanje pasulja je preprost postopek, vendar je pomembno, da ga pravilno pripravimo, saj hočemo, da je mehak, okusen in enakomerno kuhan. Za kuho potrebujemo le suh fižol (lečo, čičeriko ali druge stročnice, čeprav je pasulj pri nas znan večinoma po uporabi fižola), vodo in sol.

Sestavine za pasulj

  • 1 kg flama (svinjske potrebušine)
  • 2 konzervi rdečega fižola
  • 2 konzervi belega fižola
  • 2 konzervi rjavega fižola
  • 3 čebule
  • 500 ml paradižnikove omake
  • 3 čebule
  • 3 stroki česna
  • 1 žlička paradižnikove mezge
  • sol in poper
  • 1 žlička mlete paprike
  • 1 lovorjev list
  • oljčno olje

Postopek

1Flam narežemo na manjše koščke. Čebulo in česen drobno nasekljamo. V večji lonec damo oljčno olje, segrejemo in dodamo meso. Solimo in ga z vseh strani popečemo. Pečeno meso preložimo na krožnik.

2V isto ponev stresemo čebulo in po potrebi dodamo olje. Čebulo solimo in pražimo toliko časa, da se popolnoma razpusti. Ko čebula postekleni, jo tudi zalijemo s enim decilitrom vode. V razpuščeno čebulo stisnemo česen (ali ga drobno nasekljamo) in popražimo, da zadiši.

3V lonec vrnemo meso in dodamo fižol, skupaj s tekočino, v kateri se je nazadnje namakal. Dodamo še paradižnikovo omako, če imamo domačo toliko bolje, solimo in popramo po okusu, dodamo mleto papriko, paradižnikovo mezgo in lovorjev list. Premešamo in kuhamo do vretja, nato pa na zmernem ognju še približno 1 uro, da se pasulj zgosti.

4Lahko ga skuhamo že dan prej, saj je drugi dan še boljši. Preden ga postrežemo, ga segrejemo, če ga kaj ostane, pa lahko shranimo v zmrzovalniku.

V naši spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite