Uporabni nasveti
Najpreprostejše sušenje gob
Julijana -
Najpreprostejše sušenje gob, ne glede na njihovo vrsto, je v pečici. Za sušenje gob je najbolje, da so gobe čvrste, zdrave in vsekakor jih...
Mesne jedi
Goveja pečenka Wellington
Goveja pečenka Wellington je pečenka za posebne priložnosti. Goveji file, ovit v omako iz gobic in tanke rezine pršuta ter pečen v listnatem testu,...
Gobe
Črna ali mrtvaška trobenta (Craterellus cornucopioides)
Ime črna ali mrtvaška trobenta res ne vzbujata pretiranega zaupanja, je pa izjemno okusna. Italijani jo imenujejo tartufi revežev. Razen barve nima drugih enakih...
Gobe
Navadna lisička (Cantharellus cibarius)
Poleg jurčkov velja navadna lisička za najbolj cenjeno gobo pri nas. Le kdo se na sprehodu po gozdu ne razveseli rumenih lepotic, ki večinoma...
Gobe
Golobica (Russula)
Rod golobic je po številu zelo obsežen. Golobice so mikorizne gobe, spadajo med lističarke in jih razmeroma zlahka ločimo od drugih vrst. So srednje...
Priloge
Nadevani jurčki
Alenka -
Nadevani jurčki so slastni, dišeči, omamni in preprosto odlični! Sestavine 6 večjih jurčkovšopek peteršilja1 čebula4 stroki česnaoljčno oljedrobtinesirpoper Postopek 1Jurčke očistimo. Steblo odrežemo in drobno nasekljamo. Klobuke pustimo...
Morske jedi / ribe
Postrvi z jurčki
Julijana -
Postrvi z jurčki je odlična jed za vse ribje navdušence. Postrv je riba, ki živi v tekočih, sladkih vodah, ki so polne kisika. Po...
Priloge
Kukmaki s smetano in čebulo
Kukmaki s smetano in čebulo so odlični v kombinaciji z mesnimi in zelenjavnimi jedmi. Kukmaki so na sploš vsestranska kulinarična goba. Pražimo jih, pripravljamo...
Zelenjavne jedi
Gobova pita
Julijana -
Gobova pita, v kateri se sveže gobe družijo s sirom, je idealna za vse, ki radi nabirate gobe, a nimate ideje, kako jih potem...
Testenine in rižote
Špageti z gobami in grahom
Špageti z gobami in grahom, ki jih odišavi še prekajena slanina, so kombinacija okusov, ki vas bo prijetno presenetila. Najboljši so, razumljivo, s svežimi...