DomovOZNAKEGobe

gobe

Ražnjiči z gobami

Ražnjiči z gobami, slanino in telečjimi jetrci so harmonija okusov, ki jo ponudimo na palčkah. Čebula in paprika iz ražnjičev izvabita še boljši okus,...

Najpreprostejše sušenje gob

Najpreprostejše sušenje gob, ne glede na njihovo vrsto, je v pečici. Za sušenje gob je najbolje, da so gobe čvrste, zdrave in vsekakor jih...

Goveja pečenka Wellington

Goveja pečenka Wellington je pečenka za posebne priložnosti. Goveji file, ovit v omako iz gobic in tanke rezine pršuta ter pečen v listnatem testu,...

Črna ali mrtvaška trobenta (Craterellus cornucopioides)

Ime črna ali mrtvaška trobenta res ne vzbujata pretiranega zaupanja, je pa izjemno okusna. Italijani jo imenujejo tartufi revežev. Razen barve nima drugih enakih...

Navadna lisička (Cantharellus cibarius)

Poleg jurčkov velja navadna lisička za najbolj cenjeno gobo pri nas. Le kdo se na sprehodu po gozdu ne razveseli rumenih lepotic, ki večinoma...

Golobica (Russula)

Rod golobic je po številu zelo obsežen. Golobice so mikorizne gobe, spadajo med lističarke in jih razmeroma zlahka ločimo od drugih vrst. So srednje...

Nadevani jurčki

Nadevani jurčki so slastni, dišeči, omamni in preprosto odlični! Sestavine 6 večjih jurčkovšopek peteršilja1 čebula4 stroki česnaoljčno oljedrobtinesirpoper Postopek 1Jurčke očistimo. Steblo odrežemo in drobno nasekljamo. Klobuke pustimo...

Postrvi z jurčki

Postrvi z jurčki je odlična jed za vse ribje navdušence. Postrv je riba, ki živi v tekočih, sladkih vodah, ki so polne kisika. Po...

Kukmaki s smetano in čebulo

Kukmaki s smetano in čebulo so odlični v kombinaciji z mesnimi in zelenjavnimi jedmi. Kukmaki so na sploš vsestranska kulinarična goba. Pražimo jih, pripravljamo...

Gobova pita

Gobova pita, v kateri se sveže gobe družijo s sirom, je idealna za vse, ki radi nabirate gobe, a nimate ideje, kako jih potem...

Ne spreglejte