Trikrat pečene skutine rezine

Znam svetuje

Zelo enostavno in okusno pecivo, ki ga trikrat pečemo in enkrat z užitkom pojemo. Slaba stran tega peciva je samo ta, da ga takoj zmanjka.

Sestavine

Piškotno dno

  • 250 g maslenih piškotov
  • 150 g masla

Skutin nadev

  • 500 g pasirane skute
  • 5 jajc
  • 100 g sladkorja
  • 3 vrečke vaniljevega sladkorja
  • lupinica ene neškropljene limone

Preliv iz kisle smetane

  • 2 veliki kisli smetani (250 ml)
  • 100 g sladkorja

Priprava

1Maslene piškote najprej zmeljemo, najlažje to naredimo v električnem mešalcu.  Mešamo s stopljenim maslom,  dokler ne dobimo gladko zmes. Razporedimo jo po pekaču, ki ga obložimo s peki papirjem in z rokami pritisnemo na podlago. Pečemo 15 minut na 175 °C.

2Pasirano skuto, jajca, limonino lupinico, navaden in vaniljev sladkor zmešamo in zmes razporedimo po ohlajenem piškotnem dnu. Pečemo 30 minut na 175 °C.

3Kislo smetano in sladkor dobro premešamo in polijemo po pečenem pecivu. Pečemo še 15 minut na 175 °C.

4Pecivo pustimo v pekaču, da se malo ohladi in ga narežemo na kocke.

Nasvet

Če nimamo doma maslenih piškotov, za podlago spečemo krhko testo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite