Omleta z bučkami

Znam svetuje

Ko imamo na vrtu veliko bučk, si lahko pripravimo to okusno jed.

Sestavine

  • 1 srednja bučka
  • 5 jajc
  • 1,2 dcl mleka
  • 50 g parmezana
  • 50 g naribanega edamca
  • sol in poper
  • oljčno olje

Postopek

1Bučke narežemo na kolobarje, damo jih v ponev z malo oljčnega olja, solimo in na hitro popečemo z obeh strani, da izgubijo čim več vode.

2Jajca razbijemo v posodico in jih solimo (en zelo majhen ščepec soli na eno jajce). Dodamo mleko in poper po okusu ter z vilicami razžvrkljamo. Na koncu vmešamo sir in dobro premešamo.

3Bučke razporedimo po ponvi in jih zalijemo z jajčno maso. Pokrijemo s pokrovko, da jajca zakrknejo z zgornje strani in pečemo približno 5 minut, da se zapečejo. Omleto previdno obrnemo in zapečemo še z druge strani. Potresemo s svežim peteršiljem, ki ga lahko tudi nasekljamo in vmešamo v jajčno zmes.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite