Špargljeva krostata z mlado čebulo

Morda vas zanima

Hitro pripravljena krostata s skuto in šparglji obogatenimi z mlado čebulo je enostaven vegetarijanski recept z nežnim okusom. Za bolj intenziven doživljaj jo pripravimo z divjimi šparglji.

Potrebujemo:

Nadev

  • 200 g špargljev – divjih ali gojenih
  • 250 g skute
  • 200 g spomladanske čebule
  • sol
  • 1 žlica oljčnega olja

Testo

  • 200 g moke
  • 1 jajce
  • pol žličke soli
  • 100 ml oljčnega olja

Postopek

1Pripravimo krhko testo. Pečico predgrejemo na 200 stopinj Celzija. V skledi zmešamo moko in sol, na sredini naredimo jamico. Vanjo damo olje in jajce ter na hitro zgnetemo gladko krhko testo. Pekač obložimo s peki papirjem in po dnu razporedimo dve tretjini narejenega testa. Tretjino prihranimo za obod. 

2Dno večkrat preluknjamo z vilicami in pečemo 10 minut.

3Pripravimo še nadev. Mlado čebulo očistimo in jo narežemo na tanke kolobarčke. Šparglje narežemo na koščke.

4V ponev damo žlico oljčnega olja, na njem pocvremo čebulo in šparglje. Ko ti rahlo porjavijo, zalijemo z malo vode, posolimo in dušimo toliko časa, da se čebula in šparglji zmehčajo in tekočina izpari.

5Omako ohladimo in zmešamo s skuto.

6Pečeno krhko testo ohladimo, obod pekača namažemo z maslom in iz preostalega testa oblikujemo dva centimetra visok rob.

7Na tako pripravljeno testo damo skutin nadev, malo ga poravnamo. Po vrhu okrasimo s celimi šparglji.

8Pečici znižamo temperaturo na 180 stopinj Celzija in krostato pečemo približno 50 minut. Krostato vzamemo iz pečice. Preden jo postrežemo, počakamo 15 minut. Najboljša je sicer še topla, lahko jo pa shranimo v hladilniku in jemo naslednji dan

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -