Ajdovi krapi

Morda vas zanima

- Oglas -

Ena najbolj značilnih gorenjskih jedi.

Sestavine

Testo

  • 250 g ajdove moke
  • 3 dl vrele vode
  • 150-250 g pšenične moke
  • sol

Nadev

  • 400 g skute (pomurske v vrečki, ker je bolj suha)
  • 1 lonček kisle smetane
  • 1 jajce
  • 100 g prosene kaše
  • sol

Priprava

1Ajdovo moko zalijemo z vrelo vodo, ki smo jo solili. Premešamo toliko, da se vsa moka navlaži in pustimo da se ohladi. Stresemo na pomokano desko in postopoma dodajamo belo moko po občutku. Testo bo vedno ostalo malo lepljivo, mora pa se lepo razvaljati. Če dodamo preveč bele moke, da ne bo več lepljivo bo kuhano testo trdo.

2Proseno kašo skuhamo v slani vodi, odcedimo in ohladimo ter jo zmešamo z ostalimi sestavinami za nadev. Preden dodamo jajca poskusimo, če je nadev dovolj slan. Solimo po okusu.

3Testo razvaljamo in izrežemo kroge (približno 12 cm). Na polovico izrezanega kroga damo žlico nadeva, prepognemo testo in krap dobro zapremo.

4Kuhamo jih v slanem kropu približno 10 minut. Skuhamo 5 ajdovih krapov na osebo, ostale zamrznemo za drugič. Lahko jih jemo same, z ocvirki ali z gobovo omako.

Prejšnji članekAjdova kaša s šampinjoni
Naslednji članekČemaževa kremna juha
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -