Rižota z morskimi sadeži

Morda vas zanima

- Oglas -

Ko nam zadišijo sadeži morja, je trenutek za takšno rižoto.

Sestavine

  • 400 g očiščenih vongol in klapavic (nekaj jih pustimo v lupini za okras)
  • 300 g lignjev (kalamarov)
  • 250 g očiščenih repkov rakov kozic
  • 150 g korenčka
  • 1 steblo zelene
  • 1/2 čebule
  • 1 l jušne osnove
  • 700 ml belega vina
  • 200 ml suhega česna
  • 1 žlica nasekljanega peteršilja
  • oljčno olje, sol, poper

Postopek

1Korenček narežemo na drobno, prav tako čebulo in ju prepražimo na oljčnem olju. Naj se korenček malo zmehča.

2Dodamo stisnjen česen in narezane lignje ter pražimo na srednje ognju nekaj minut. Dodamo še riž in še malo pražimo, da riž postekleni. Prilijemo belo vino, povečamo ogenj in še naprej pražimo, dokler vino ne izpari. Sedaj riž zalivamo z jušno osnovo, zajemalko po zajemalko.

3Po 15 minutah dodamo očiščene morske sadeže, na drobno nasekljano zeleno ter še naprej kakšnih 5 minut mešamo in zalivamo z jušno osnovo.

4Ko je rižota kuhana, jo začinimo s soljo in poprom, dodamo sesekljani peteršilj, malo oljčnega olja, premešamo, pokrijemo in rižoto pustimo nekaj minut, da počiva. Postrežemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -