Rižota z gamberi in s šparglji

Morda vas zanima

Odlična kombinacija okusov.

Sestavine

  • 30 dag riža
  • 40 dag špargljev
  • 10 dag čebule
  • 1 dl belega vina
  • 3 dl sladke smetane
  • 25 dag gamberov
  • maslo
  • bel poper
  • sol
  • mlet muškatni orešček

Priprava

1Čebulo zrežemo na drobno in jo podušimo na maslu, dodamo šparglje, narezane na en cm kose, zalijemo z vinom in dušimo šest minut.

2Dodamo gambere, jih prepražimo in dušimo še štiri minute. Vse skupaj zalijemo s sladko smetano, z vinom in na pol kuhanim rižem. Dobro premešamo in začinimo s ščepcem belega popra, mletim muškatnim oreščkom in soljo. Kuhamo šest minut, pokrijemo in odstavimo.

3Ko postrežemo, dodamo še nariban parmezan.

Prejšnji članekTesto za pizzo
Naslednji članekSardele na šavor
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -