Pijana lubenica

Znam svetuje

Ta sladki sadež, ki je pravzaprav zelenjava, zelo dobro vpija alkohol. Najraje vodko, tekilo in beli rum, a tudi belo sladko vino, kot je prošek, pa maraskino, črno vino ali sangrio, sadno vodko, konjak …

Sestavine za pijano lubenico

  • 3 kilograme težko lubenico
  • 2 do 2,5 decilitra žgane pijače (kdor želi, lahko da tudi pol litra ali liter žganja, učinek Pijane lubenice bo večji)
  • meto za okras

Postopek

1Lubenico najprej ohladimo v hladilniku, potem jo napijemo. To je zaželen vrstni red, nekateri pa nimajo dovolj časa in se je lotijo tudi neohlajene. Lubenici izrežemo manjši krog – naj bo premera 2 do 3 centimetre, ali trikotnik, skozi katerega z žlico izdolbemo lubeničino meso. Damo ga v posodo, saj ga bomo potrebovali pozneje. Ne vržemo stran niti izdolbenega pokrova lubenice.

2Lubenico lahko napijemo na dva načina. V izdolbeno luknjo damo na glavo obrnjeno steklenico z alkoholom in počakamo, lahko tudi vso noč, da lubenica vpije vso tekočino. Luknja naj bo široka kot grlo steklenice – pomagamo si s pokrovčkom, okoli katerega na lubenici začrtamo luknjo. Ali pa pijačo v luknjo vlivamo sami s pomočjo lijaka in to seveda počnemo počasi. Ko končamo, pokrov damo nazaj in lubenico za še pol ure položimo v hladilnik. Luknja mora gledati navzgor, kaj pa drugega. Lubenico postrežemo narezano na rezine.

3Lubenici lahko tudi odrežemo eno tretjino in jo izdolbemo kot skledo. Tukaj se lahko igramo tudi z znanim cikcak vzorcem. Damo jo v hladilnik, ta čas pa iz izdolbenega mesa lubenice odstranimo peške, narežemo ga na kocke, prelijemo s pijačo in damo v hladilnik. Lahko dodamo ananas, nektarine, različno jagodičevje. Ko je pijača hladna, jo položimo v lubeničino košaro. Uporabimo zajemalko in jo natočimo v lepe koktajl kozarce ali vzamemo slamice.

Lahko pa naredite tudi tako …

1Če namesto žganja uporabimo vino, vzamemo:

  • 1 liter sladkega belega vina (ali črnega)
  • 1 deciliter malinovca
  • rezine ene limone

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite