Pikantni špageti s kozicami

Morda vas zanima

Svežina paradižnika, sladek okus kozic in pikantnost, ki jo da feferon, nam na mizo prinese izjemno kombinacijo okusov.

Sestavine

  • 200 g špagetov
  • 250 g kozic
  • 300 g češnjevega paradižnika
  • 3 stroki česna
  • 1 svež pekoč feferon
  • 100 ml suhega belega vina
  • 200 vroče jušne osnove
  • sol
  • poper
  • šopek svežega nasekljanega peteršilja
  • 0,5 dl oljčnega olja
  • 50 g sveže naribanega parmezana

Postopek

1Česen olupimo in drobno nasekljamo, feferon razpolovimo, očistimo semena in jih prav tako drobno nasekljamo. Češnjeve paradižnike razpolovimo, večje pa zrežemo na četrtine. V večji ponvi segrejemo 3 žlice oljčnega olja (najboljše je domače oljčno olje). Na njem na hitro popražimo nasekljan česen in feferon. 

2Takoj, ko česen zadiši, dodamo češnjeve paradižnike, malo posolimo in pražimo pet minut, da se paradižniki zmehčajo. Zalijemo z vinom in dušimo nekaj minut, da povre alkohol. Zalijemo z vročo jušno osnovo, če je nimamo pa s toplo vodo. Kuhamo 10 minut, vmes poskusimo, če je dovolj slano in pikantno, lahko dodamo tudi malo popra.

3V osoljenem kropu skuhamo špagete al dente. Medtem na malo oljčnega olja popražimo kozice, minuto na vsaki strani bo dovolj. Špagete precedimo in damo v ponev z omako, malo vode, v kateri so se kuhali, prihranimo.  

4Dodamo kozice skupaj z omako, v kateri so se pražili, zalijemo z nekaj žlicami vode, v kateri so se kuhali rezanci, posujemo še s sesekljanim peteršiljem, dobro premešamo in kuhamo še nekaj minut, da se okusi dobro premešajo. Serviramo s sveže naribanim parmezanom in skledo sezonske solate.

Prejšnji članekFokača s čebulo in oljkami
Naslednji članekPesto iz kopriv
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -