Karbonara s šparglji

Morda vas zanima

Če tega še niste poskusili, morate to nujno skuhati čim prej. Obljubimo vam, da boste polizali krožnike.

Sestavine

  • 400 g jajčnih rezancev
  • 300 g divjih špargljev
  • 2 šalotki
  • 200 g pancete
  • 4 jajca
  • 50 g naribanega parmezana
  • sol in poper po okusu
  • 2 žlici oljčnega olja

Postopek

1Špargljem odlomimo olesenele dele in narežemo na 3 cm dolge koščke.

2Šalotki drobno nasekljamo, v večji ponvi segrejemo oljčno olje in jo na njem podušimo. Dodamo na kocke narezano panceto in ko začne spreminjati barvo, dodamo še narezane šparglje. Na zmernem ognju dušimo 12 minut. Odstavimo z ognja.

3Medtem v slanem kropu po navodilih z embalaže skuhamo špagete ali drugo testenino al dente.

4Jajca stepemo s ščepcem soli in parmezanom. Če imate radi poper, ga kar dodajte v jajca.

5Kuhane rezance damo v ponev s panceto in šparglji, po potrebi dodamo malo vode, v kateri so se kuhali, premešamo in dodamo še stepeno jajce s parmezanom. Večkrat dobro premešamo. Če je presuho, dodamo vodo, v kateri so se kuhale testenine.

6Postrežemo takoj, pa dober tek.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -