Zdrobov narastek s figami

Morda vas zanima

- Oglas -

Enostavna in okusna sladica.

Sestavine

  • 250 g fig
  • 600 ml mleka
  • 140 g pšeničnega zdroba
  • 70 g sladkorja
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 60 g masla
  • 3 jajca
  • ščepec soli

Postopek

1Mleko rahlo solimo, dodamo maslo in segrejemo do vretja. V mleko, med stalnim mešanjem, dodajamo pšenični zdrob in kuhamo, da se zgosti (2-3 minute). Ko je kuhan, ga odstavimo in pustimo, da se ohladi.

2Rumenjake in beljake ločimo. Rumenjake z obema sladkorjema penasto vmešamo in primešamo k ohlajenemu zdrobu. Nekaj fig narežemo na pol in jih pustimo za na vrh. Ostale narežemo na manjše koščke in vmešamo v maso.

3Beljakom dodamo ščepec soli, jih stepemo v čvrst sneg in ga z lopatko počasi vmešamo k preostali masi. Pekač dobro namažemo z maslom, vanj prestavimo maso, jo poravnamo in vanjo rahlo potisnemo polovičke fig.

4Pečemo v pečici, segreti na 200°C približno 30 minut oziroma toliko časa, da se lepo zlato-rumeno zapeče.

Nasvet

5V maslo lahko vmešamo na manjše koščke narezane suhe fige in nekoliko zmanjšamo količino sladkorja.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -