Priprava te torte je tako enostavna, da bi jo lahko poimenovali kar torta lene gospodinje, pa ลกe res dobra, soฤna in slastna je.
Sestavine
- 800 g pasirane skute
- 4 jajca
- 80 g rozin
- 200 g mascarpone sira
- 200 g sladkorja
- 100 g mehkega masla
- 1 pecilni praลกek
- ลกฤepec soli
- 1 neลกkropljena limona sok in lupinica
- 70 g pลกeniฤnega zdroba
Postopek
1Rozine preberemo in namoฤimo v limoninem soku. Peฤico predgrejemo na 200 ยฐC.
2V veฤji skledi najprej stepamo maslo in sladkor, nato pa dodajamo jajca eno za drugim in skozi meลกamo. Dodamo pลกeniฤni zdrob, sol, limonino lupinico in pecilni praลกek. Dobro premeลกamo in postopoma dodajamo ลกe skuto in mascarpone.
3ฤisto na koncu vmeลกamo ลกe rozine skupaj z limoninim sokom. Okroglo tvorilo dobro namastimo in vanj razporedimo maso. Peฤemo 20 minut, nato zniลพamo temperaturo na 180ยฐC in peฤemo ลกe 30 minut. Peฤeno vzamemo iz peฤice, pustimo, da se malo ohladi in postreลพemo ลกe mlaฤno.