Pijana nevesta

Morda vas zanima

- Oglas -

Le kdo je ne pozna.

Sestavine

Biskvit

  • 3 jajca
  • 9 poravnanih žlic sladkorja
  • 1 vaniljin sladkor
  • 9 poravnanih žlic moke
  • 1 pecilni prašek
  • 9 žlic olja
  • 4 žlice kakava
  • 9 žlic mleka

Preliv

  • 3 dcl mleka
  • 6 žlic sladkorja v prahu
  • 7 žlic ruma

Premaz

  • 3/4 litra mleka
  • 2 vrečki vaniljevega pudinga
  • 6 žlic sladkorja
  • 1/2 litra sladke smetane

Priprava

1Zmešamo jajca, sladkor in vanilijev sladkor. Dodamo moko, pecilni prašek, kakav, olje in mleko ter vse skupaj dobro zmešamo. Tako umešano maso zlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in maso poravnamo.

2Pečemo v pečici, ogreti na 180 °C. Navadno zadostuje deset minut, lahko tudi kakšno minuto več, v pečeno testo zapičimo zobotrebec. In če se nanj ne lepi testo, je pečeno.

3Ko je biskvit pečen, ga ohladimo, nato pa ga prelijemo s hladnim mlekom, v katerega smo zmešali sladkor v prahu in rum.

4Po navodilu skuhamo puding in še vročega prelijemo po biskvitu.

5Ko se puding ohladi in strdi, na vrh namažemo še stepeno smetano, ki smo jo sladkali z eno žlico sladkorja.

Prejšnji članekAjdovi čokoladni muffini
Naslednji članekGolaž iz svinjine
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -