Pecivo z jabolki in pudingom

Znam svetuje

Danes se bomo podali v čarobni svet sladkih okusov z neustavljivim receptom za pecivo z jabolki in pudingom.

Svežina sočnih jabolk se bo zlila s kremasto strukturo vaniljevega pudinga in se potopila v mehko, zlatorjavo testo. Ta harmonija okusov nas popelje skozi sezono sladkih trenutkov, kjer se prepletata toplina domače pečice in vonj svežih jabolk.

V središču našega kulinaričnega ustvarjanja je čarobna kombinacija jabolčnega speva in nežnosti vaniljevega pudinga – pecivo, ki bo vaše brbončice popeljalo na pravo kulinarično doživetje.

Sestavine za pecivo z jabolki in pudingom

Za testo
  • 200 g masla, sobne temperature
  • 200 g sladkorja
  • 4 jajca
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
  • 300 g moke
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • ščepec soli
Za nadev
  • 4 jabolka, olupljena, narezana na tanke rezine
  • sok ene limone
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 3 – 4 žlice sladkorja – odvisno od sorte jabolk
Za puding
  • 1 paket vaniljevega pudinga
  • 500 ml mleka
  • 2 žlici sladkorja

Postopek

1 V veliki skledi, z električnim mešalnikom zmiksajte maslo in sladkor, dokler ne dobite svetlo rumene in puhaste zmesi. Dodajte jajca, eno za drugim, dobro premešajte med vsakim dodatkom. Dodajte vaniljev ekstrakt.

2 V drugi skledi presejte moko, pecilni prašek in sol. Postopoma dodajte suhe sestavine k mokrim sestavinam in mešajte, dokler ne dobite enotnega testa brez grudic.

3 Jabolka olupite, očistite peščišča in jih narežite na tanke rezine. Sproti jih dajajte v limonin sok, da ne potemnijo. Jabolčne rezine zmešajte s cimetom in sladkorjem.

4 Pripravite vaniljev puding po navodilih na embalaži, vendar zmanjšajte količino sladkorja za polovico.

5 Nalijte testo v pekač, obložen s papirjem za peko. Na vrhu testa enakomerno razporedite narezane jabolčne rezine. Prelijte jabolka s pripravljenim pudingom.

6 Pecivo pecite v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 40-45 minut, ali dokler ni vrh zlatorumen.

7 Pustite, da se pecivo ohladi pred rezanjem na kose. Po želji posujte s sladkorjem v prahu pred postrežbo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite