Klasično pecivo z lešniki in orehi je hitro in dobro pecivo.
Sestavine
- 50 g orehovih jedrc + 3 cele polovice za okras
- 50 g lešnikov
- 4 jajca
- 100 g mletega sladkorja
- 50 g masla
- 50 g moke
- 2 žlici kakava v prahu
Postopek
1Poldolgovat model za torto namažemo z maslom in potresemo z moko (ali sladkorjem) ter odvečno moko stresemo ven. Pečico segrejemo na 230 stopinj. Orehe in lešnike skupaj na drobno zmeljemo. 3 jajca razbijemo in ločimo rumenjake od beljakov.
2V drugi posodi zmešamo še 1 jajce, rumenjake, sladkor, lešnike in orehe. Nastati mora bela in čvrsta masa. Na nizki temperaturi v majhni ponvi stopimo maslo in ga primešamo k masi iz jajc, orehov, lešnikov in sladkorja. Nato dodamo še moko. Iz beljakov stepemo čvrst sneg. Z vilicami ga primešamo k testu.
3Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinj (temperaturo znižamo pred pečenjem), približno 30 minut. Pečeno zvrnemo na mrežico in pustimo, da se ohladi. Orehove polovičke namočimo v mlačno vodo, povaljamo v kakavovem prahu in jih razporedimo po vrhu.