Panakota z jagodnim pirejem

Morda vas zanima

- Oglas -

Okusna, osvežilna sladica, ki nam bo vzela zelo malo časa za pripravo, le hladi se vedno predolgo 🙂

Sestavine

Panakota

  • 300 ml sladke smetane
  • 200 ml mleka
  • 2 vaniljeva sladkorja ali 2 žlički vaniljevega ekstrakta
  • 40 g sladkorja
  • 5 lističev želatine

Jagodni pire

  • 500 g svežih jagod
  • sok polovice limone
  • 1 zvrhana žlica rjavega sladkorja

Postopek

1Sladko smetano, mleko in oba sladkorja segrejemo do vretja. Odstavimo in vmešamo lističe želatine, ki smo jih namočili v mrzlo vodo za 10 minut. Premešamo, da se želatina lepo raztopi in vmeša.  

2Panakoto nalijemo v poljubne skodelice, jo nekoliko ohladimo, nato damo v hladilnik za vsaj 4 ure, lahko tudi čez noč.

3Jagode operemo, jim odstranimo zelene dele in damo v višjo posodico. Nekaj najlepših si prihranimo za dekoracijo. Jagodam dodamo limonin sok in sladkor ter s paličnim mešalnikom zmiksamo v pire. Prelijemo čez ohlajeno panakoto in postrežemo.

Prejšnji članekPanakota s karamelnim prelivom
Naslednji članekOmbolo v testu
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -