Okusna, osvežilna sladica, ki nam bo vzela zelo malo časa za pripravo, le hladi se vedno predolgo 🙂
Sestavine
Panakota
- 300 ml sladke smetane
- 200 ml mleka
- 2 vaniljeva sladkorja ali 2 žlički vaniljevega ekstrakta
- 40 g sladkorja
- 5 lističev želatine
Jagodni pire
- 500 g svežih jagod
- sok polovice limone
- 1 zvrhana žlica rjavega sladkorja
Postopek
1Sladko smetano, mleko in oba sladkorja segrejemo do vretja. Odstavimo in vmešamo lističe želatine, ki smo jih namočili v mrzlo vodo za 10 minut. Premešamo, da se želatina lepo raztopi in vmeša.
2Panakoto nalijemo v poljubne skodelice, jo nekoliko ohladimo, nato damo v hladilnik za vsaj 4 ure, lahko tudi čez noč.
3Jagode operemo, jim odstranimo zelene dele in damo v višjo posodico. Nekaj najlepših si prihranimo za dekoracijo. Jagodam dodamo limonin sok in sladkor ter s paličnim mešalnikom zmiksamo v pire. Prelijemo čez ohlajeno panakoto in postrežemo.