Limonina krema

Morda vas zanima

- Oglas -

Limonino kremo naredimo iz nekaj osnovnih sestavin, rezultat je pa gladka, kremasta, sladko-kisla krema, ki lahko uporabimo v različnih pitah, tortah, piškotih …

Sestavine

  • 4 jajca
  • 4 neškropljene limone – sok in lupinica
  • 200 g sladkorja
  • 200 g masla
  • ¼ žličke soli

Postopek

1Limone operemo, naribamo lupinico in iztisnemo sok. Maslo narežemo na kocke.

2V kozico damo jajca in sladkor in stepamo nekaj časa, da se sladkor stopi. Kozico pristavimo na štedilnik, ki ga segrejemo na srednjo temperaturo, nadaljujemo z mešanjem in kuhamo toliko časa, dokler masa ni popolnoma glaska in povezana.

3Nadaljujemo z mešanjem in dolijemo limonin sok, dodamo lupinico in malo soli.

4Ko se sestavine dobro povežejo, začnemo dodajati koščke masla. Najprej enega, ko se ta stopi, pa naslednjega, in sicer toliko časa, da porabimo vso maslo.

5Stalno mešamo in nadaljujemo s kuhanjem, dokler se krema ne zgosti – postati mora približno tako gosta kot puding. To traja približno 10 minut od začetka kuhanja.

6Ko dosežemo želeno gostoto, kremo odstavimo z ognja in jo precedimo skozi gosto sito, da odstranimo limonino lupinico in morebitne grudice. Mešamo še dve minuti, da se hitreje ohladi, nato jo prelijemo v steklene kozarčke. Te pustimo odprte, dokler se krema ne ohladi.

7Zapremo in postavimo v hladilnik. Hranimo jo lahko do dveh tednov.

Prejšnji članekKruhov puding
Naslednji članekKruhov puding z jabolki
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -