Jogurtovo pecivo z jabolki brez tehtanja

Znam svetuje

Zadihajte globoko in vstopite v svet preprostega kulinaričnega užitka, kjer se brez tehtanja prelevi v čarobnost okusov – predstavljamo vam recept za jogurtovo pecivo z jabolki.

V trenutkih, ko se vam zahoče nečesa sladkega, a nimate časa za zapletene kulinarične podvige, ta recept postane vaš zvesti zaveznik.

Z nekaj osnovnimi sestavinami, ki jih imate skoraj vedno pri roki, boste ustvarili to sočno pecivo, ki bo v vaš dom prineslo vonj svežega pečenja in okusno harmonijo sestavin.

Sestavine za jogurtovo pecivo z jabolki brez tehtanja

  • 1 lonček navadnega jogurta
  • 2 jogurtova lončka moke
  • 1/2 jogurtovega lončka sladkorja
  • 1/2 jogurtovega lončka olja
  • 1/2 pecilnega praška
  • 2 jajci
  • ščepec soli
  • 2 večji jabolki
  • sok dveh limon
  • 1 žlica sladkorja

Postopek

1Najprej vklopimo pečico in jo segrejemo na 180°C. Jabolka olupimo, jim odstranimo peščišča in narežemo na tanke lističe. Limone ožamemo, jim dodamo žlico sladkorja in prelijemo čez jabolka.

2V skledo damo najprej jajca in sladkor in stepamo toliko časa, da se sladkor stopi.

3Vmešamo jogurt in olje, sol, nato pa postopoma dodajamo moko s pecilnim praškom.

4Pekač dobro namažemo z oljem ali maslom, poprašimo z moko in vanj vlijemo pripravljeno maso.

5Po vrh nadevamo jabolka in prelijemo s sokom, ki se je nabral na dnu.

6Pečemo 35 minut, preverimo z zobotrebcem, če je pecivo pečeno. Malo ga ohladimo in postrežemo še mlačnega. Če imamo radi bolj sladko pecivo, ga  posujemo s sladkorjem v prahu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite