Preliv iz beljakov – sladkorni led

Morda vas zanima

- Oglas -

Preliv iz beljakov je odličen za okraševanje piškotov, muffinov in drugih sladic. Pripravimo ga iz samo treh sestavin ter se nato poigramo.

Sestavine za preliv iz beljakov – sladkorni led

  • 2 beljaka
  • 400 g sladkorja v prahu
  • 2 žlički limoninega soka

Postopek

1Najprej ločimo beljake od rumenjakov. To bomo lažje storili, ko so jajca hladna. Beljake pustimo nekaj časa pri sobni temperaturi, ker se bodo tako ogreta lažje stepala.

2Sladkor v prahu presejemo. Beljake začnemo stepati pri srednji hitrosti, pazimo, da uporabimo res čisto posodo v kateri bomo stepali, idealna je steklena ali kovinska.

3Ko se začnejo rahlo peniti, dodamo limonin sok in postopoma sipamo sladkor v prahu. Sneg trepamo do čvrstega, približno 10 minut. Sladkor v prahu se mora popolnoma stopiti. Preliv mora biti gladek in svetleč.

4Če bomo z glazuro oblivali piškote, naj bo ta malo redkejša, dodamo ji nekaj kapljic vode. Če bomo pa z njo risali vzorčke, potrebujemo bolj čvrsto glazuro. Stepenim beljakom lahko dodajamo barvila za živila in tako dobimo glazure različnih barv.

5Glazuro lahko tudi odišavimo z vaniljevim ali mandljevim ekstraktom. Obliv damo v dresirno ali kar navadno vrečko, ki ji odrežemo konico in pričnemo z ustvarjanjem. Piškote najprej obrobimo in šele nato napolnimo s prelivom. Če bomo na glazuro še kaj narisali, se mora prva plast popolnoma posušiti. Z malo domišljije lahko naredimo res lepe, igrive slaščice in okraske za smrečice.

6Piškote s prelivom lahko postavimo v pečico, ki smo jo segreli na 50°C, da se hitreje posušijo. Na zraku to traja nekje 2-3 ure, kar je odvisno od debeline preliva.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad