Preliv iz beljakov – sladkorni led

Znam svetuje

Preliv iz beljakov, znan tudi kot sladkorni led, ni le prelivanje sladic, temveč prava umetnost sladkanja. Ta čarobni dodatek ne le okrasi, ampak dvigne okusne meje vaših najljubših piškotov, mafinov in drugih sladic. In najboljša novica? Za pripravo tega sladkornega čudeža potrebujete le tri sestavine, nato pa se prepustite svoji ustvarjalnosti.

Pridružite se nam v tej preprosti in okusni pustolovščini, kjer bomo razkrili skrivnosti ustvarjanja popolnega preliva iz beljakov ter kako ga spretno uporabiti za očarljivo okraševanje vaših najljubših sladic.

Pripravljeni, da v svojo kuhinjo vnesete pridih sladkorne umetnosti? Poigrajmo se z okusi in oblikami ter ustvarimo sladkorni led, ki bo okusno dopolnil vaše sladke stvaritve

Sestavine za preliv iz beljakov – sladkorni led

  • 2 beljaka
  • 400 g sladkorja v prahu
  • 2 žlički limoninega soka

Postopek

1Najprej ločimo beljake od rumenjakov. To bomo lažje storili, ko so jajca hladna. Beljake pustimo nekaj časa pri sobni temperaturi, ker se bodo tako ogreta lažje stepala.

2Sladkor v prahu presejemo. Beljake začnemo stepati pri srednji hitrosti, pazimo, da uporabimo res čisto posodo v kateri bomo stepali, idealna je steklena ali kovinska.

3Ko se začnejo rahlo peniti, dodamo limonin sok in postopoma sipamo sladkor v prahu. Sneg trepamo do čvrstega, približno 10 minut. Sladkor v prahu se mora popolnoma stopiti. Preliv mora biti gladek in svetleč.

4Če bomo z glazuro oblivali piškote, naj bo ta malo redkejša, dodamo ji nekaj kapljic vode. Če bomo pa z njo risali vzorčke, potrebujemo bolj čvrsto glazuro. Stepenim beljakom lahko dodajamo barvila za živila in tako dobimo glazure različnih barv.

5Glazuro lahko tudi odišavimo z vaniljevim ali mandljevim ekstraktom. Obliv damo v dresirno ali kar navadno vrečko, ki ji odrežemo konico in pričnemo z ustvarjanjem. Piškote najprej obrobimo in šele nato napolnimo s prelivom. Če bomo na glazuro še kaj narisali, se mora prva plast popolnoma posušiti. Z malo domišljije lahko naredimo res lepe, igrive slaščice in okraske za smrečice.

6Piškote s prelivom lahko postavimo v pečico, ki smo jo segreli na 50°C, da se hitreje posušijo. Na zraku to traja nekje 2-3 ure, kar je odvisno od debeline preliva.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite