Kakijeva krema s smetano

Morda vas zanima

- Oglas -

Za to sladico potrebujete samo 5 minut časa, pa se že lahko sladkate.

Sestavine

  • 2 zrela kakija
  • 50 g sladkorja
  • 50 ml ruma
  • sol
  • 250 ml sladke smetane
  • 1 jedilna žlica sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlica vaniljevega ekstrakta
  • 8 mandljev

Priprava

1Kakija operemo, jima odstranimo pecelj, ju razpolovimo in odstranimo morebitne koščice. Z žličko postrgamo meso in ga stresemo v multipraktik. Dodamo sladkor, rum in ščepec soli ter vse skupaj zmiksamo v gladek pire.

2Z električnim mešalnikom mešamo oziroma stepamo smetano, sladkor v prahu in vaniljev ekstrakt tako dolgo, da dobimo čvrsto smetano.

3V širše steklene lončke naložimo najprej kakijev pire, nato pa še plast smetane, ki jo lahko okrasimo s koščki kakija. Preden sladico postrežemo, jo vsaj za pol ure pustimo v hladilniku, da se ohladi.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -