Jabolčni zavitek lene gospodinje

Morda vas zanima

Ko dobite nenapovedane obiske, ga pripravite domala mimogrede.

Sestavine

  • 1 zavitek kupljenega listnatega testa, razvaljanega na peki papirju
  • 4 srednje velika jabolka
  • 2 žlici kisle smetane
  • 25 g masla
  • 1,5 žlice krušnih drobtin
  • sladkor
  • cimet
  • jajce

Priprava

1Testo odstranite s peki papirja in ga položite na pomokano podlago ter rahlo razvaljajte. Kako naj bo debelo, je odvisno od tega, ali imate raje bolj ali manj tanko testo.

2Olupite in naribajte jabolka, nato jih pustite nekaj časa počivati, da spustijo sok.

3Na ponvi raztopite maslo in dodajte krušne drobtine, ki jih popečete do zlato-rjave barve.

4Drobtine razporedite po testu, dodajte kislo smetano in vse enakomerno razmažite ter ob strani pustite 1 cm roba, da boste lažje zvijali. Po zmesi drobtin in kisle smetane razporedite naribana jabolka, ki jih prej dobro ožamete z rokami. Jabolka posujte s sladkorjem in cimetom po okusu.

5Zdaj zavitek previdno zvijte, pomagajte si s podlago.

6Zavitek prestavite v pekač, ki ste ga obdali s peki papirjem, in ga premažite z razžvrkljanim jajcem. Parkrat ga prebodite z nožem in položite v predogreto pečico na 180 stopinj Celzija ter pecite 60 min oziroma do zlato-rjave barve.

7Ko je zavitek pečen, ga vzemite iz pečice in pokrijte z svežo kuhinjsko krpo, da počiva. Ohlajenega razrežite in posujte s sladkorjem v prahu.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -