Jabolčna pita

Morda vas zanima

- Oglas -

Če nekaj jabolk naribamo in nekaj narežemo ter jih s sladkorjem in maslom pokuhamo, je pita še posebej okusna.

Sestavine

Testo

  • 400 g moke
  • pol vrečke pecilnega praška
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 jajca
  • 250 g masla
  • naribana lupinica pol limone

Nadev

  • 3 večja jabolka, narezana na majhne kose
  • 3 večja naribana jabolke
  • 50 g masla
  • 50 g sladkorja
  • 3 vaniljeva sladkorja
  • 10 g cimeta
  • 1 pest rozin
  • 1 pest mletih orehov za posip

Postopek

1Moko skupaj s pecilnim praškom presejemo. Jajca penasto umešamo skupaj s sladkorjem, dokler se ta ne stopi. Dodamo maslo, segreto na sobno temperaturo, in naribano limonino lupinico. Vse sestavine za testo zmešamo in pustimo, da počiva 1 uro v hladilniku.

2Medtem pripravimo nadev. Jabolka, maslo, sladkor, cimet in rozine skupaj kuhamo, dokler se ne povežejo in zgostijo. Pustimo nadev, da se ohladi.

3Testo razdelimo na dve polovički. Eno polovico testa razvlečemo in položimo v pekač za pito, ki naj bo velikosti 24 centimetrov. Pečemo 10 minut na 160 stopinjah Celzija. Zatem pustimo, da se testo ohladi na sobno temperaturo.

4Nanj zatem izlijemo nadev in ga lepo enakomerno razporedimo. Posujemo s pestjo mletih orehov.

5Od druge polovice testa narediti 1,5 centimetra široke trakove in jih prek pite položimo v obliki mreže.

6Pečemo 35 minut na 160 stopinj Celzija.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -