Čokoladna glazura

Morda vas zanima

- Oglas -

Čokoladno glazuro lahko pripravimo tudi sami, uporabljamo pa jo pri peki slaščic, predvsem z njo oblivamo torte in piškote. Nepogrešljiva je pri pripravi mafinov oziroma njihovih sorodnikov – cup cakesov.

Sestavine

  • 220 g zmehčanega masla
  • 350 g sladkorja v prahu
  • 100 g grenkega kakava
  • 4-5 žlic smetane za stepanje
  • 2 žlički vaniljevega ekstrakta
  • 1/4 žličke drobno mlete soli

Postopek

1Maslo pustimo eno uro na sobni temperaturi, da se zmehča. Čokoladno glazuro bomo najlažje pripravili v mešalniku ali z ročnim mešalcem

2Najprej maslo stepamo pri visoki hitrosti približno tri minute, da postane kremasto in nekoliko svetleče.

3Maslu dodamo sladkor v prahu, kakav, sladko smetano, vaniljev ekstrakt in sol. Hitrost stepanja najprej znižamo na najmanjšo in stepamo toliko časa, da se sestavine povežejo med seboj, nato povišamo hitrost in stepamo še 3 minute, da dobimo enakomerno, svetlečo glazuro.

4Če je pregosta, ji lahko dodamo še žlico ali dve smetane, če je preredka, pa sladkor v prahu in kakav. Odvisno, za kaj jo bomo porabili. Sol dodamo zato, da malce uravnoteži sladkost glazure.

Prejšnji članekMarelična marmelada iz pečice
Naslednji članekPečena rdeča pesa
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -