Bučni muffini

Morda vas zanima

- Oglas -

Jesenski muffini iz buče. Mehki, rahli in sočni. Po želji jim lahko vmešamo čokolado, cimet ali kakšno sadje.

Sestavine

  • 150 g moke
  • 200 g buče
  • 60 g stopljenega masla
  • 1/2 pecilnega praška
  • 100 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 dcl mleka
  • 2 jajci
  • ščepec soli

Postopek

1Kos buče olupimo in narežemo na koščke, damo jih na pladenj in pečemo v pečici na 200°C približno 20-30 minut, toliko da buča postane mehka. Pečeno bučo preložimo v ozko in visoko posodo ter s paličnim mešalnikom zmiksamo v gladek pire.

2V posodi penasto vmešamo jajca in oba sladkorja, dodamo stopljeno maslo in dobro premešamo. V skledo damo še mleko in bučni pire in dobro zmešamo, da se vse sestavine povežejo.

3V drugi skledi zmešamo moko, pecilni prašek in sol. Suhe sestavine postopoma dodajamo v mokre in zmešamo v gladko testo. Ker vse buče ne vsebujejo enake količine vode, bo maso morda potrebno razredčiti z mlekom ali zgostiti z moko. Dobiti moramo srednje gosto maso za muffine.

4Pekač za peko muffinov obložimo s papirčki in jih nadevamo z maso. Pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 180°C približno 15 minut. Preverimo, če so pečeni tako, da zobotrebec zapičimo v muffin in če se nanj nič ne prime, so pečeni. Po potrebi čas peke podaljšamo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -