Browniji z belo čokolado

Morda vas zanima

- Oglas -

Dvojna doza čokolade? Oh, da, prosim še.

Sestavine

  • 375 g temne čokolade
  • 250 g bele čokolade
  • 375 g masla
  • 350 g sladkorja
  • 225 g moke
  • 6 jajc
  • žlička vaniljeve esence ali 2 vaniljeva stroka
  • sol

Priprava

1V posodo nalomimo temno čokolado, dodamo maslo in sol. Vse stopimo v posodi nad vročo vodo. Nato pustimo, da se zmes malo ohladi. Belo čokolado nalomimo na majhne koščke v velikosti od 5 do 10 mm. Penasto stepemo sladkor, jajca in vaniljevo esenco. Prilijemo mlečno masleno mešanico in gladko premešamo. Na koncu dodamo moko in belo čokolado ter še enkrat premešamo.

2Zmes vlijemo v pekač, ki ga prej obložimo s peki papirjem in spodaj premažemo z maslom.

3Pečemo v pečici na 180 °C približno 25 minut. Pustimo, da se ohladijo, nato prekrijemo s prozorno folijo in damo v hladilnik čez noč.

Nasveti

4Pozor! Ko pripravimo zmes, mora takoj v pekač, ker v primeru čakanja upada rahlost. Boljše je, če ima čokolada vsaj 60 odstotkov kakava. Lahko dodamo čokoladni liker.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -