Vloženi feferoni

Znam svetuje

Domači vloženi feferoni so poslastica, ki jo pridoma uporabljamo vse leto. Vlaganje feferonov je odličen način za shranjevanje teh malih, pekočih dobrot.

Postopek vlaganja je relativno preprost, saj boste feferone z zelišči in mešanico kisa, vode, soli in sladkorja postopoma dodajali v sterilizirane kozarce ter jih nato zaprli. Ko so feferoni vloženi, jih lahko shranite v hladilniku in uživate v pikantni popestritvi k različnim jedem.

Sestavine za vlaganje feferonov

  • feferoni (vlagamo ločeno pekoče in nepekoče)
  • mešanica kisa, vode, soli in sladkorja (vedno jo pripravimo v razmerju 1 dl kisa za vlaganje, 3 dl vode, 1 žlička soli, 1 žlička sladkorja)
  • poper
  • lovor
  • česen

Postopek

1Oprane, lepe feferone nadevamo v sterilne kozarce.

2Zavremo mešanico kisa in ostalih sestavin. Vrelo mešanico takoj nalijemo čez feferone v kozarcih. Feferoni naj bodo prekriti s tekočino.

3Pokrijemo jih s sterilnimi pokrovčki in za pet minut kozarce postavimo na glavo. Nato jih obrnemo v pokončen položaj, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo, da se počasi ohladijo.

V naši spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite