Domači vloženi feferoni so poslastica, ki jo pridoma uporabljamo vse leto. Vlaganje feferonov je odličen način za shranjevanje teh malih, pekočih dobrot.
Postopek vlaganja je relativno preprost, saj boste feferone z zelišči in mešanico kisa, vode, soli in sladkorja postopoma dodajali v sterilizirane kozarce ter jih nato zaprli. Ko so feferoni vloženi, jih lahko shranite v hladilniku in uživate v pikantni popestritvi k različnim jedem.
Sestavine za vlaganje feferonov
- feferoni (vlagamo ločeno pekoče in nepekoče)
- mešanica kisa, vode, soli in sladkorja (vedno jo pripravimo v razmerju 1 dl kisa za vlaganje, 3 dl vode, 1 žlička soli, 1 žlička sladkorja)
- poper
- lovor
- česen
Postopek
1Oprane, lepe feferone nadevamo v sterilne kozarce.
2Zavremo mešanico kisa in ostalih sestavin. Vrelo mešanico takoj nalijemo čez feferone v kozarcih. Feferoni naj bodo prekriti s tekočino.
3Pokrijemo jih s sterilnimi pokrovčki in za pet minut kozarce postavimo na glavo. Nato jih obrnemo v pokončen položaj, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo, da se počasi ohladijo.