Velikonočna jajčka v refošku

Morda vas zanima

- Oglas -

Ker pirhe radi barvamo z naravnimi barvami, smo se letos odločili za barvanje v refošku. Jajčka so bila res lepa, v mraku so se celo svetlikala.

Sestavine

  • 10 jajc
  • 1,5 l refoška

Postopek

1Jajca damo v posodo, ki mora biti dovolj velika, da se jajca ne bodo dotikala med seboj. V posodo z jajci nalijemo hladen refošk in postavimo na štedilnik. Nalijemo toliko vina, da so vsa jajca lepo pokrita.

2Posodo z jajci pokrijemo in počakamo, da refošk zavre. Nato jajca na zmernem ognju kuhamo še 8 minut. Po osmih minutah, odstavimo in jajca pustimo v refošku, da se popolnoma ohladi. Da se bodo jajca res lepo obarvala in bodo imela veliko kristalčkov jih v ohlajenem refošku pustimo še vsaj 3 ure ali še najbolje čez noč.

3Zjutraj jajca vzamemo iz refoška in odložimo na papirnato brisačko ter počakamo, da se posušijo. Jajca nato zložimo v košarico in postavimo na mizo.

Nasvet

4Za kuhanje pirhov nikoli ne uporabimo svežih jajc, ampak morajo biti stara približno en teden, zaradi tega, se nam bodo jajca lepše lupila.

Prejšnji članekRibja jušna osnova
Naslednji članekPrekmurska gibanica
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -