Kandirana lupina pomaranče

Znam svetuje

Kandirana lupina pomaranče je posebna sladica posebnega okusa. Zlahka jo pripravimo doma, shranimo in uporabljamo, kadar želimo. Na podoben način lahko kandiramo tudi drugo sadje, a naj bo neškropljeno.

Sestavine za kandirano lupino pomaranče

  • 2 debeli lupini neškropljene pomaranče
  • 250 g sladkorja
  • 300 ml vode

Postopek

1Debele lupine pomaranče narežemo na trakce in s trakcev odrežemo belo meso.

2Trakce lupine damo v hladno vodo in jih kuhamo. Ko voda zavre, jo odlijemo, nalijemo novo hladno vodo in kuhamo do vretja. Postopek ponovimo 7-krat (tako se lupina znebi grenkega okusa).

3Lupine nato damo v posodo s sladkorjem in ponovno kuhamo, da sladkor postane gost.

4Lupine vzamemo iz vode in jih še vroče položimo na peki papir, ki ga prej posujemo s sladkorjem. Dobro jih povaljamo v sladkorju in jih 2-3 dni pustimo sušiti na sobni temperaturi. Hranimo jih v dobro zaprti posodi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite