Velikonočna jajčka v refošku

Znam svetuje

Ker pirhe radi barvamo z naravnimi barvami, smo se letos odločili za barvanje v refošku. Velikonočna jajčka v refošku so bila res lepa, v mraku so se celo svetlikala.

Barvanje jajc v vinu prinaša edinstvene in bogate barve, ki se razlikujejo od klasičnih pastelnih odtenkov. Jajca lahko dobijo odtenke od svetlo rdeče do globoko vijolične, odvisno od vrste vina in drugih dodatkov v kuhalni tekočini.

Barvanje jajc v vinu predstavlja zanimiv in ustvarjalen pristop k velikonočni tradiciji.

Sestavine za velikonočna jajčka v refošku

  • 10 jajc
  • 1,5 l refoška

Postopek

1Jajca damo v posodo, ki mora biti dovolj velika, da se jajca ne bodo dotikala med seboj. V posodo z jajci nalijemo hladen refošk in postavimo na štedilnik. Nalijemo toliko vina, da so vsa jajca lepo pokrita.

2Posodo z jajci pokrijemo in počakamo, da refošk zavre. Nato jajca na zmernem ognju kuhamo še 8 minut.

3Po osmih minutah, odstavimo in jajca pustimo v refošku, da se popolnoma ohladi. Da se bodo jajca res lepo obarvala in bodo imela veliko kristalčkov jih v ohlajenem refošku pustimo še vsaj 3 ure ali še najbolje čez noč.

4Zjutraj Velikonočna jajca vzamemo iz refoška in odložimo na papirnato brisačko ter počakamo, da se posušijo. Jajca nato zložimo v košarico in postavimo na mizo.

Nasvet

5Za kuhanje pirhov nikoli ne uporabimo svežih jajc, ampak morajo biti stara približno en teden, zaradi tega, se nam bodo jajca lepše lupila.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite