Cvetača v solati

Morda vas zanima

- Oglas -

Iz cvetače, ki spada med kapusnice, ima malo kalorij, je lahko prebavljiva in vsebuje veliko vitaminov in mineralov, lahko pripravimo izvrstno solato.

Sestavine

  • 500 g cvetače
  • sol in poper
  • kis
  • oljčno olje
  • svež peteršilj

Postopek

1Cvetači odrežemo zunanje liste – lahko jih uporabimo za solato ali shranimo za kakšno mineštro. Cvetačo narežemo na manjše koščke in operemo.

2Cvetačo skuhamo na sopari, da bo ohranila več vitaminov in mineralov, pa tudi skuhala se bo bolj enakomerno. Če nimamo soparnika, si lahko pomagamo z loncem, kovinskim cedilom in pokrovom.

3Soparimo približno 15 minut, čas je odvisen od velikosti koščkov in želene mehkosti cvetače. Ko je cvetača za naš okus dovolj mehka, jo pretresemo v skledo in ohladimo. Začinimo s soljo, poprom, kisom in oljčnim oljem ter potresemo s svežim nasekljanim peteršiljem.

Prejšnji članekPiščančji zrezki v omaki iz gobic
Naslednji članekCvetačni pire
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -