Jogurtova torta brez peke z ribezom

Morda vas zanima

- Oglas -

Enostavno in hitro pripravljena jogurtova torta, za katero ni potrebno prižigati pečice. Ker je osvežilna, nam prija predvsem v poletnih mesecih.

Sestavine

Za tortno dno

  • 300 g maslenih polnozrnatih piškotov
  • 80 g masla

Za kremo

  • 500 ml sladke smetane za stepanje
  • 500 g navadnega čvrstega jogurta
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 3 paketi želatine fix

Za preliv

  • 500 g rdečega ribeza – osmukanega
  • 6 lističev želatine
  • sok ene limone
  • 1 dl vode po potrebi
  • 80 g sladkorja

Postopek

1Piškote v multipraktiku zmeljemo v fine drobtinice.  Maslo stopimo in ga primešamo drobtinam ter dobro pregnetemo. Maso enakomerno razporedimo po dnu tortnega modela premera 23 cm. Če je masa presuha, dodamo malo mleka. S hrbtno stranjo žlice ali kar z dlanmi oblikujemo tortno dno. Postavimo ga v hladilnik, da se maslo strdi.

2Jogurtu primešamo 100 g sladkorja, vaniljev sladkor in želatino fix.  Postavimo ga za 15 minut v hladilnik, da se malo strdi. Smetano s preostalim sladkorjem  čvrsto stepemo in jo enakomerno vmešamo v jogurtovo maso. Rob pekača obložimo z acetatno folijo. Jogurtovo maso razporedimo po piškotni osnovi in postavimo v hladilnik.

3Lističe  želatine za 10 minut namočimo v mrzli vodi. Vode mora biti kar precej, da se ne sprimejo. Ko se namočijo, jih dobro ožamemo. Limonin sok malo segrejemo in lističe želatine stopimo v mlačnem limoninem soku. Bodimo pozorni, da se lističi popolnoma stopijo.

4Ribezove jagode potresemo s sladkorjem in na zmernem ognju počasi segrevamo, da spustijo sok. Če je soka premalo, dolijemo malo vode. Vremo nekaj minut, da se ribez zmehča.

5Odstranimo z ognja, primešamo še limonin sok z želatino in pustimo, da se malo ohladi.

6Jogurtovo torto vzamemo iz hladilnika, saj se je medtem jogurtova masa že dovolj strdila, da po njej prelijemo ribezove jagode v želatini. Torto pustimo čez noč v hladilniku, postrežemo hladno.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -