Vložene pečene rdeče paprike

Morda vas zanima

- Oglas -

Zakaj ne bi v njih uživali vse leto?

Sestavine

  • rdeča paprika
  • česen
  • kis za vlaganje, sol, sladkor in voda

Postopek

1Paprike lahko pečemo na žaru ali v pečici. V vsakem primeru jih prej razpolovimo in jim odstranimo semena. Polagamo jih na žar ali v pekač tako, da je prerezana stran spodaj.

2Naložimo jih eno do druge, pokrijemo z alu folijo in prižgemo pečico ali žar.

3Ko kožica dobi večje črne mehurje, so paprike pečene. Vzamemo jih iz pečice, pokrijemo z alu folijo, počakamo, da se ohladij in jih olupimo. S tem ne bi smeli imeti težav. Zatem jih zložimo v steklene sterilizirane kozarce.

4Prelijemo jih z mešanico vročega kisa za vlaganje, žličko soli in žličko sladkorja. Mešanica kisa je sestavljena iz 8 dcl vode in 2 dcl kisa, če je kis 12%. Ko je kis manj močan, vode damo manj, kisa pa več (7:3). Mešanico kisa nalijemo do vrha kozarca in jih takoj zapremo.

Nasvet

Paprikam v steklen kozarec lahko dodamo tudi začimbe, kot so lovorjev list (1-2 lista na kozarec bo dovolj), peteršiljevo stebelce, česen, koper in tudi oljčno olje.

Prejšnji članekKruh s semeni
Naslednji članekVložene rdeče paprike s česnom
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -