Vložene pečene paprike v olivnem olju

Znam svetuje

Sezona poletnih paprik je vedno polna raznolikosti in možnosti za ustvarjanje okusnih jedi. Ena od najljubših metod pri pripravi paprik je vlaganje in pečenje v olivnem olju. Ta preprosta a okusna tehnika omogoča, da se slastne paprike preobrazijo v pravo kulinarično poslastico.

Sestavine za vložene pečene paprike v olivnem olju

  • 8-10 rdečih paprik (lahko uporabite tudi rumene ali oranžne paprike)
  • 1 skodelica ekstra deviškega olivnega olja
  • 4 stroki česna, nasekljani
  • 2 žlički soli
  • 1 žlička sveže mletega črnega popra
  • 2 žlički posušenega origana
  • 1 žlička posušenega timijana
  • 1/2 žličke posušenega čilija (po želji, za pikanten okus)
  • 2 žlički sladkorja
  • 1/4 skodelice kisa (beli vinski ali jabolčni kis)

Postopek

1Najprej pečemo paprike. Lahko jih spečete v pečici ali na žaru. Če uporabljate pečico, jo segrejte na 220°C. Paprike operite, razpolovite in odstranite semena ter belo notranjo membrano.

2Paprike položite na pekač s kožo navzgor. Pecite jih približno 20-25 minut, dokler se koža ne začne mehčati in črniti.

3Medtem, ko se paprike pečejo, pripravite olivno olje z začimbami. V manjši ponvi segrejte olivno olje na srednji vročini. Dodajte nasekljan česen in ga pražite približno 2 minuti, dokler ne zadiši. Nato dodajte sol, črni poper, origano, timijan, čili (če ga uporabljate) in sladkor. Pražite začimbe še nekaj sekund, da se okusi sprostijo, nato odstavite ponev.

4Ko so paprike pečene in se koža črni, jih odstranite iz pečice in pokrijte s kuhinjsko krpo ali plastično vrečko. Počakajte približno 10 minut, da se koža ohladi in se lažje odstrani.

5Ko so paprike dovolj ohlajene, odstranite kožo. Lahko jo preprosto olupite s prsti ali nožem. Nato paprike narežite na trakove ali kose, odvisno od vaše želje.

6V veliki posodi združite narezane paprike in pripravljeno olivno olje z začimbami. Dobro premešajte, da se vse sestavine enakomerno prepojijo.

7Na koncu dodajte še kis in še enkrat premešajte.

8Vložene pečene paprike prenesite v stekleno ali plastično posodo, ki jo lahko tesno zaprete. Shranjujte jih v hladilniku vsaj nekaj ur, da se okusi dobro prepojijo. Najbolje je, da jih pustite počivati čez noč.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite