Kozice s česnom in čilijem

Morda vas zanima

Za malo drugačno, pa še vedno zelo okusno predjed, lahko pripravimo kozice s česnom in čilijem. Sama priprava nam bo vzela približno 15 minut časa, postrežemo z limono, majonezo ali samo svežo sezonsko solato.

Sestavine

  • ½ kg kozic
  • 3 stroki česna
  • 1 svež čili
  • 0,5 dl dobrega, domačega oljčnega olja
  • 1 žlica sveže nasekljanega peteršilja
  • sol in poper po okusu

Postopek

1Kozice očistimo, olupimo in z ostrim nožem odstranimo temno črevesno nit.

2Česen nasekljamo, čiliju odstranimo semena in bele dele in ga narežemo na majhne koščke.

3Na srednji temperaturi v večji ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo najprej česen čez minuto pa še čili. Cvremo minutko ali dve, da se olje aromatizira.

4V ponev damo še očiščene kozice, potresemo s peteršiljem in pražimo 3-4 minute na obeh straneh. Kozic ne smemo prekuhati, saj bodo sicer trde in brez pravega okusa. Tik pred koncem dodamo še sol in, če želimo, tudi malo popra.

5Postrežemo takoj.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -