Svinjski zrezki v naravni omaki

Morda vas zanima

Če ste ljubitelji svinjine, vam bo ta recept zagotovo všeč, saj boste brez pretiranega truda in z nekaj osnovnimi sestavinami pričarali izvrstno kosilo.

Sestavine

  • 4 večje svinjske zrezke
  • šopek svežega peteršilja
  • 1/2 l jušne osnove
  • 1 in 1/2  žlice ostre moke
  • sol in poper
  • 0,3 dl oljčnega olja

Postopek

1Zrezke začinimo s poprom in soljo, v ponvi segrejemo oljčno olje in jih z obeh strani popečemo do zlato rumene barve. Pečene zrezke damo v globok krožnik, jih pokrijte in postavite na toplo.

2Maščobi, v kateri so se pekli zrezki, primešajte ostro moko. Ob stalnem mešanju jo pražite toliko časa, da postale zlato rjave barve. Zalijemo z jušno osnovo in premešamo, da ni grudic. Če je omaka pregosta, dodamo malo vode.

3V omako damo sesekljan peteršilj, poskusimo in dosolimo oziroma popopramo po potrebi in jo zavremo.

4Zdaj v omako damo popečene zrezke skupaj s sokom, ki se je nabral na dnu krožnika. Na zmernem ognju jih dušimo do mehkega, nekje 15-20 minut, odvisno od debeline zrezkov.

5Postrežemo s pire krompirjem in dušeno zelenjavo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -