Pečenice s kislim zeljem

Morda vas zanima

- Oglas -

Pripravimo še matevž in odlično, tradicionalno slovensko kosilo je nared.

Sestavine

  • 2 para pečenic
  • 1/2 kg kislega zelja
  • 1 manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 lovorjev list
  • sol po potrebi
  • nekaj zrn popra in ½ žličke mletega
  • 2 žlici oljčnega olja

Postopek

1V posodo nalijemo vodo, vanj damo pečenice, pustimo, da zavre in kuhamo še 15 minut.

2Medtem čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo, v ponvi segrejemo malo olja (lahko tudi masti) in na njem najprej pocvremo čebulo, ko ta postekleni in nekoliko spremeni barvo, pa še česen.

3Dodamo kislo zelje, ki ga prej poizkusimo in po potrebi malo operemo, da ni prekislo. Solimo (če je potrebno), popramo in dodamo lovorjev list, poper v zrnju, zalijemo z malo vode, pokrijemo in podušimo do mehkega (približno pol ure).

4Ko se pečenice skuhajo, v ponvi segrejemo žlico olja in na njem popečemo pečenice z obeh strani. Pečemo toliko časa, da dobijo lepo, zlato-rjavo skorjico.

5Na krožnik damo malo kislega zelja, na vrh položimo popečene pečenice in postrežemo.

Prejšnji članekPrepraženo kislo zelje
Naslednji članekSegedin golaž
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -