Čokoladna pena s konjakom

Morda vas zanima

- Oglas -

Čokoladna pena s konjakom ali čokoladni mousse je slasten in dišeč način uporabe jedilne čokolade za malce bolj zahtevne sladokusce ali pa za popestritev kar tako. Mešanica gurmanske čokolade in aromatičnega konjaka ustvari odlično harmonijo okusov. Pri pripravi se osredotočimo na izbiro visokokakovostne temne čokolade z bogatim okusom. Čokolado stopimo nad vodno kopeljo in ji dodamo malo aromatičnega konjaka. Ta kombinacija ustvari izjemno aromo in intenziven okus. Končno maso prelijemo v elegantne kozarčke ali skodelice ter jih postavimo v hladilnik, da se pena strdi in ohladi. Med hlajenjem se okusi še bolj povežejo, kar ustvari popolno uravnoteženo sladico.

Čokoladno peno s konjakom lahko postrežemo samostojno ali pa jo okrasimo s stepeno smetano, sesekljanimi oreščki ali svežimi jagodami, ki bodo sladico obogatil s svojo sočnostjo.

Sestavine za čokoladno peno s konjakom

  • 250 ml sladke smetane
  • 1 žlička instant kave v zrnju
  • 125 g jedilne čokolade
  • 2 žlici konjaka
  • 75 ml sladke smetane za stepanje
  • nastrgana čokolada za posip

Postopek

1Smetano, kavo in čokolado damo v posodo in zmes med občasnim mešanjem segrevamo nad vodno kopeljo, da se čokolada popolnoma stopi.

2Mešanici prilijemo konjak in mešamo, da zmes postane gladka. Kozico odstavimo in pustimo, da se popolnoma ohladi.

3Ohlajeno čokoladno peno s konjakom nalijemo v 4 kozarce in jih postavimo v hladilnik, da se pena popolnoma ohladi.

4Pred postrežno narahlo stepemo sladko smetano in z njo okrasimo čokoladno peno. Po želji okrasimo z nastrgano čokolado.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad