Prava italijanska poslastica.
Sestavine
- 300 g testa za testenine ali 8 svežih listov za lazanjo
- 250 g skute
- 200 g kuhanega pršuta
- 200 sira – edamca
- 150 g šampinjonov, vloženih v slanici
- 200 ml smetane za kuhanje
- 2 jajci
- šopek sveže bazilike
- šopek peteršilja
- 100 g parmezana
- sol
Priprava
1Skuto zmešamo z jajcem, nasekljanim peteršiljem, nasekljano baziliko, malo posolimo in popopramo.
2Če smo pripravili domače testo za testenine, ga razvaljamo na 3 mm debelo in narežemo na 8 enako velikih kosov. Če ne, na delovno površino položimo sveže liste za lazanjo. Na vsak list namažemo žlico skute, položimo 2-3 rezini kuhanega pršuta, rezino sira in potresemo z malo gobicami. Na enem koncu pustimo približno 3 cm prostora – brez nadeva. Proti tej strani zvijamo v rolico. Če damo nadev do roba, ga bomo izpodrinili ven, ko ga bomo zvijali. Prav tako ne damo nadeva čisto do stranskih robov, ampak pustimo vsaj 1 cm na vsaki strani. Ko rolico zvijemo, rob namažemo z mrzlo vodo in pritisnemo, da se zlepi.
3Rolice zlagamo v malo globlji pekač, nato vse skupaj prelijemo s smetano za kuhanje, ki jo zmešamo z jajcem, potresemo s parmezanom in damo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 200 stopinj Celzija. Pečemo približno pol ure, toliko časa, da se lepo zapeče po vrhu. Hitro pripravljeno kosilo postrežemo še z veliko skledo solate. Pa dober tek!