Fritaja s šparglji in panceto

Morda vas zanima

- Oglas -

Prava fritaja z divjimi šparglji je nekaj, kar večina Primorcev prav obožuje. Seveda pa tudi drugi prebivalci naše dežele.

Sestavine

  • 4 jajca
  • 250 g špargljev
  • 60 g pancete
  • sol
  • 2 žlici oljčnega olja

Postopek

1Šparglje operemo in jim odlomimo oleseneli spodnji del stebla. Rahlo jih povežemo v šop in jih v osoljenem kropu blanširamo dve ali tri minute tako, da vrhnji del gleda iz vode. Vzamemo jih iz kropa in narežemo na približno 2 cm dolge palčke.

2V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem najprej pocvremo panceto, ki smo jo pred tem narezali na kocke. Pražimo minuto in dodamo narezane šparglje. Nekaj minut dušimo in dodamo s soljo razžvrkljana jajca. Pri soli bodimo varčni, ker je slana že panceta. Popramo po okusu. Počakamo, da jajca zakrknejo in takoj postrežemo s kosom kruha.

3Fritajo lahko pripravite tudi brez tega, da blanširate šparglje. V tem primeru jih dušimo malo dlje, da se zmehčajo. Fritaja bo nekoliko bolj grenka.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -