Kokosovi razpokančki so ustvarjeni za vse, ki imajo radi kokos. So mehki in slastni ter jih je tako enostavno narediti. Vse, kar potrebujete, je nekaj osnovnih sestavin in malo volje za peko piškotov.
Sestavine za kokosove razpokančke
- 200 g kokosove moke
- 160 g moke
- 140 g sladkorja
- 4 g pecilnega praška
- 2 jajci
- 80 ml sladke smetane
- sladkor v prahu za posip
Postopek
1V skledi z električnim mešalnikom penasto stepite jajca in sladkor. Mešajte toliko časa, da se sladkor popolnoma raztopi. Dodamo še smetano in še enkrat premešamo.
2Moko presejemo s pecilnim praškom in jo z lopatico postopoma dodajamo jajčni mešanici. Mešamo od spodaj navzgor. Dodamo še kokosovo moko in dobro premešamo z lopatico, da je zmes enotna.
3Nastala bo lepljiva zmes, zato jo za nekaj ur (najbolje čez noč) postavimo v hladilnik.
4Naslednji dan pečico predgrejemo na 180 stopinj Celzija in si pripravimo dva pladnja, ki ju obložimo s peki papirjem.
5Med dlanmi oblikujemo za oreh velike kroglice in jih polagamo na peki papir. Med njimi pustimo dovolj razmika, ker se bodo nekoliko razširili. Ko napolnimo prvi pladenj, ga postavimo za 10 minut v hladilnik in medtem pripravljamo drugi pladenj. Tega bomo postavili v hladilnik, ko se po pekel prvi.
6Pečemo 13 do 15 minut v segreti pečici. Če so pečeni, preverite tako, da pogledate dno piškota in če je zlato obarvan, je pečen.
7Po peki jih pustimo nekaj minut, da se ohladijo, potresemo s sladkorjem v prahu in hranimo v zaprti posodi. Ampak brez skrbi, prav dolgo jih ne boste hranili, ker – vsaj pri nas doma – neverjetno hitro izginejo.