Čemaževi polpeti

Morda vas zanima

Divji česen ali čemaž je priljubljena divja hrana. Ker je zelo podoben šmarnici in podlesku, ga nabirajte v družbi poznavalcev.

Sestavine

  • 500 g mletega mesa (alternativa: sojini kosmiči)
  • pest čemaževih svežih listov
  • 2 jušni žlici svežega drobnjaka
  • 2 čajni žlički curryja
  • 2 ščepca soli
  • malo popra
  • 1 jajce
  • 3 jušne žlice drobtin

Priprava

1Čemaž in drobnjak na drobno nasekljamo. Meso začinimo ter mu dodamo nasekljani drobnjak in čemaž.

2Naredimo polpete v velikosti manjše žogice. Povaljamo jih v moki z drobtinami, malo jih stisnemo z rokami in potlačimo ter spečemo na segretem olju.

3Čemaževe polpete lahko postrežemo z rižem, ki smo ga kuhali s čemažem in šparglji.

Prejšnji članekMadžarski golaž
Naslednji članekDomača goveja juha
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -