Svinjski kotleti z gorčično omako

Morda vas zanima

- Oglas -

Odlično kosilo.

Sestavine

  • 4 svinjski kotleti
  • 1 dl belega vina
  • 4 žlici gorčice
  • 1 žlička medu
  • 0,5 dl sladke smetane
  • česen
  • rožmarin
  • sol
  • poper
  • olje

Priprava

1Kotlete operemo in temeljito osušimo. Meso po obeh straneh natremo s soljo, poprom in česnom.

2V segreto ponev vlijemo olje, na katerega položimo svinjske kotlete. Kotleta na srednje visoki temperaturi na obeh straneh pečemo približno 4 minute na vsaki strani, toliko, da lepo porjavita. Odstavimo ju na krožnik in v ponev vlijemo belo vino. Zmanjšamo temperaturo in tekočino v ponvi pomešamo. Kuhamo 2 minuti.

3V ponev vlijemo malo vode ter dodamo gorčico, rožmarin in med. Vse skupaj dobro premešamo. Na zmerni temperaturi kuhamo 2 minuti. Prilijemo sladko smetano in pustimo kuhati še 2 minuti. V ponev vrnemo kotlete in morebitno tekočino, ki se je nabrala na krožniku. Povišamo temperaturo in kotleta kuhamo še dobro minuto.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -