Ajdov kruh

Morda vas zanima

Dišeč in mehak domač kruh, ki dolgo ostane svež, če ga seveda ne boste prej pojedli.

Sestavine

  • 400 g bele moke
  • 150 g ajdove moke
  • 200 ml vrele vode
  • 130 ml mlačne vode
  • žlička soli
  • 1/2 kocke kvasa
  • 3 žlice oljčnega olja
  • pol žličke sladkorja

Postopek

1Ajdovo moko zalijemo z vrelo vodo, premešamo, da se vsa moka prepoji z vodo in ohladimo. Kvas nadrobimo v mlačno vodo, dodamo sladkor, premešamo in pustimo 10 minut.

2Belo moko dodamo ajdovi, dodamo še mlačno vodo s kvasom, oljčno olje in sol ter zamesimo v mehko in gladko testo, najbolje kar z ročnim mešalnikom, saj bomo tako dodajali manj moke in bo kruh mehkejši.

3Testo pokrijemo in vzhajamo na dvojno količino. Premesimo, oblikujemo v hlebček in damo na pladenj, obložen s peki papirjem. Če želimo štručko, damo v pekač, ki smo ga prej namazali z oljčnim oljem. Ponovno pokrijemo in pustimo da vzhaja na dvojno količino.

4Pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 200°C, približno 40 minut. Kruh je pečen takrat, ko potrkamo po njem in votlo zadoni.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -