Odlična kombinacija okusov.
Sestavine
Testo
- 100 g ajdove moke
- 100 g bele moke
- 2 žlici olja
- sol
- 1-2 dl mlačne vode
Nadev
- 4 korenčke
- 6 šampinjonov
- 1 žlico skute
- 1 jajce
- 1 žlico sušene jušne zelenjave
- sol
Priprava
1Iz sestavin umesimo gladko testo in ga zavitega v folijo pustimo počivati.
2Medtem olupimo korenje, ga narežemo na kolobarje in skuhamo skupaj z jušno zelenjavo. Šampinjone očistimo s suho papirnato brisačo in jih narežemo na manjše kose. Kuhano korenje pretlačimo, primešamo gobe, skuto in jajce. Posolimo po okusu in premešamo.
3Testo razvaljamo za nožev rob debelo, ga premažemo z nadevom in zavijemo v štrukelj. Štrukelj nato preložimo na čisto kuhinjsko krpo, ga zavijemo in damo kuhati v vrelo soljeno vodo. Kuhamo 25 minut.
4Postrežemo samostojno s solato ali kot prilogo.