Ribja juha

Morda vas zanima

- Oglas -

Juha z okusom po morju, ki tekne vse dni v letu.

Sestavine

  • 2 različni ribi težki cca 1 kilogram (ta na fotografiji je skuhana z pajkom in ribonom)
  • 2 večja korenčka
  • velika pest peteršilja
  • 1 veja zelene
  • 1 srednja rumena čebula
  • 2 lista lovorja
  • 2 stroka česna

Priprava

1Ribi očistimo (glave in rep pustimo) in ju damo na stran, da se odcedita. Medtem operemo jušno zelenjavo, jo damo v lonec in zalijemo s hladno vodo. Dodamo lovor in česen, pokrijemo in pustimo, da zavre.

2Ko zavre, kuhamo 25 minut na nižji temperaturi, da vse skupaj brbota. Še vedno pustimo pokrito ali delno pokrito. V tem času se zelenjava zmehča, zatem dodamo še celi ribi, ki ju pustimo, da se na počasnem ognju kuhata 15 minut.

3Ugasnemo plin, juho precedimo, ribo očistimo, korenje prihranimo. Določimo, koliko bomo pojedli in zakuhamo v juho riž. Juho postrežemo vročo in ji dodamo očiščeno ribo ter korenček. Po želji lahko namesto riža vkuhamo testenine ali juho postrežemo zgolj z ribo in s korenjem.

4Raje izberemo dve večji ribi, ker ju je lažje očistiti, ko sta kuhani, lahko pa za juho uporabimo zgolj glave in repe rib, ki jih ob pripravi druge ribje hrane ne potrebujemo.

5Sol in poper dodamo po želji.

Prejšnji članekDomači kečap
Naslednji članekDomači pekoči kečap
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -